Sıkça Sorulan Sorular

Şiddetsiz İletişim Eğitimini Kimler Alabilir?

Şiddetsiz İletişim içindeki şefkatli doğayla bağ kurmak isteyen herkes için bir yoldur. Şiddetsiz İletişim eğitimlerini isteyen herkes alabilir.

Türkçe’deki Şiddetsiz İletişim Kitapları Neler?

  • Bir Yaşam Dili Şiddetsiz İletişim, Marshall Rosenberg, Remzi Kitabevi
  • Çatışma Ortamında Barış Dili, Marshall Rosenberg, Maya Yayınları
  • Saygılı Anne-Baba, Saygılı Çocuk, Sura Hart & Victoria Kindle Hudson, Remzi Kitabevi
  • Şefkatli Sınıf, Sura Hart, BBOM Yayınları
  • Kibar Olma Gerçek Ol, Kelly Bryson, Şiddetsiz İletişim Kitaplığı
  • Benliğinizin Yoldaşlığı, Sarah Peyton
  • www.siddetsiziletisimkitapligi.com

İsteyen Herkes Şiddetsiz İletişim Eğitmeni Olabilir mi?

Şiddetsiz İletişim’le tanışan pek çok kişi Şiddetsiz İletişim’in hayatlarına yaptığı katkıları çok değerli bulup bunu başkaları ile paylaşmaya, bu amaçla eğitimler sunmayı ister. Sertifikalı eğitmenlik yolculuğuyla ilgili bilgi almak için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

www.siddetsiziletisim.com

Şiddetsiz İletişim eğitimlerini kimler, nasıl verebilir?

Dileyen herkes hayatını zenginleştiren bu bilgileri başkaları ile paylaşabilir. Aynı zamanda, Marshall Rosenberg, Şiddetsiz İletişim’in özüne uygun olarak gelecek kuşaklara aktarılması için çok güçlü bazı ricalarda bulunuyor. Bu ricaları bugün CNVC Şiddetsiz İletişim paylaşmak isteyenlere taşıyor. Eğer siz de Şiddetsiz İletişim’den öğrendiklerinizi paylaşmak istiyorsanız,  “Sertifikalı Olmayan Kişiler İçin Şiddetsiz İletişimi Paylaşma Rehberi”ni inceleyerek bu ricaları öğrenebilirsiniz: www.siddetsiziletisim.com ; www.cnvc.org/guidelines

Dünyada bunca şiddet varken, şiddetsiz olmak insanı zayıf kılmaz mı?

Şiddetsiz İletişim, gücü “İhtiyaçları karşılamak için gerekli kaynakları harekete geçirebilme kapasitesi” olarak tarif ediyor. Bu anlamda ihtiyaçlarının farkında olan, kaynaklarının ne olduğu konusunda net insanların gücüyle çok daha bağlantıda olduğunu düşünüyorum. Şiddetsiz İletişim’i bir güçlenme yolculuğu olarak görüyorum. Bunca şiddet varken, sahiden istediklerime odaklanarak çok daha güçlü olabiliyorum.

Şiddetsiz İletişim hiç öfkelenmemek anlamına mı geliyor?

Şiddetsiz İletişim öfkeyi de tüm diğer konforsuz ya da konforlu duygular gibi ihtiyaçların bir habercisi olarak ele alır. Hepimiz insanız ve ihtiyaçlarımız karşılanmadığında öfke gibi konforsuz duygular duyarız. Aynı zamanda Şiddetsiz İletişim bu öfkeyle ne yaptığımızla ilgileniyor. Öfkemin içinde kaybolmak mı, yoksa öfkemin temelindeki ihtiyacımı anlayıp, bu ihtiyacımı karşılayacak adımlar atmak mı? Şiddetsiz İletişim’in hediyesi işte bu süreç.

Şiddetsiz İletişim eğitimleriniz paralı mı?

Şiddetsiz İletişim yolculuğumda herkesin ihtiyaçlarının gözetildiği ilişkiler kurmanın bolluk bereket getirdiğini deneyimliyorum. Benim için seminerime gelenler bu seminerin gerçekleşmesine katkıda bulunan katılımcılar. Bu sayede, hem seminer gerçekleşiyor hem de ben çok sevdiğim Şiddetsiz İletişim’i paylaşarak hayatımı sürdürebiliyorum. Üstelik, tüm enerjimi bu paylaşımlara vererek hem kendim büyüyor gelişiyorum, hem de katılanlara hayatlarını zenginleştireceğine güvendiğim bu öğretiyle katkıda bulunuyorum.
Size sunduğum hizmetlerimin karşılığında sizin de bana katkınızı para ile sunmanız hayatımı kolaylaştırıyor çünkü pek çok ihtiyacımı ben de para aracılığıyla karşılıyorum. Bununla birlikte seminerlerime yalnızca bütçesel nedenlerle gelmekten vazgeçilmesi hiç içime sinmiyor. Bu nedenle, seminerlerim için kendi ihtiyaçlarımı gözeten katkı payları öneriyor, aynı zamanda bu katkı payını ödemekte zorlananlara çeşitli sponsorluklar veriyorum.